WordPress website: de 7 voordelen

Een WordPress website wordt bijna door een derde van alle websites in de wereld gebruikt. Maar wat is WordPress nou precies?

Een WordPress website draait op het CMS systeem genaamd WordPress. CMS is een afkorting voor “Content Management System” of platgeslagen: een inhoud beheer systeem. Vroeger had je een webdesigner nodig om een stukje tekst op een website te wijzigen of een plaatje toe te voegen. Sinds de oprichting van WordPress in 2003 is het CMS systeem uitgegroeid tot één van de meest gebruiksvriendelijke CMS systemen. Als je een WordPress website laat bouwen kun je na oplevering van de website gemakkelijk teksten, afbeeldingen, video’s en pagina’s of berichten toevoegen en wijzigen.

Hieronder vind je een aantal belangrijke voordelen door het gebruik van een WordPress website.

1. Flexibel en aanpasbaar voor de wijzigende behoeftes.

Hoewel WordPress in eerste instantie ontworpen is om bloggen en andere vormen van online publicatie te ondersteunen, is het uitgegroeid tot een CMS die gebruikt kan worden voor een tal van verschillende websites met andere doeleinden. WordPress wordt gebruikt voor het draaien van complexe website voor grote multinationals, beheren van kleine ondernemingen en het bijhouden van persoonlijke blogs. WordPress websites kunnen volledige full-service E-commerce webshops bevatten, een portfolio, een sociale netwerk of groep hosten, en nog veel meer. Wat jouw bedrijf ook nodig heeft, WordPress is de sterke basis om aan de behoeftes voor jouw bedrijf te voldoen.

2. Gebruiksvriendelijk, zelfs voor beginners

Zodra een WordPress website is geïnstalleerd, kun je deze gemakkelijk beheren via het zogeheten “Admin dashboard”. De intuïtieve interface van WordPress heeft alle opties om de teksten en inhoud van jouw website gemakkelijk aan te passen en pagina’s of berichten te creëren.

3. Plugins breiden functionaliteit uit

Het installeren van “plugins” ofwel modules, maakt het makkelijk om elke denkbare functionaliteit toe te voegen aan een bestaande website. Deze zogenaamde plugins zijn feitelijk stukjes code die er voor zorgen dat de website de functionaliteit toevoegt die ervan wordt verwacht.

4. WordPress website scoren hoog in Google

Searchability is de sleutel tot een hoge positie op Google en andere zoekmachines. Searchability is de term die wordt gebruikt om aan te geven hoe makkelijk het is om inhoud te vinden op een website. WordPress website hebben de neiging om hoger te scoren, voornamelijk omdat de zoekwoorden voortdurend worden bijgewerkt. Daarnaast biedt WordPress plugins om zoekmachineoptimalisatie te verbeteren.

5. WordPress websites zijn responsive

Een responsive website is een website die zich aanpast aan de grootte van het beeldscherm. Of je nu op een computer, tablet, of smartphone zit, de inhoud past zich aan zodat de inhoud gemakkelijk te lezen is. WordPress websites zijn altijd responsive en voldoen zo altijd aan het aanbod van nieuwe schermgroottes.

6. WordPress website en bloggen

Omdat WordPress een content management systeem is, heeft het meerdere functies om content publiceren makkelijk te maken. Één van deze functionaliteiten is een ingebouwde blog, zodat je altijd en overal, vanaf elk apparaat een bericht kunt schrijven. Zo hoef je niet een aparte blog aan te maken en maakt het mogelijk voor websites die niet gemaakt zijn om te bloggen, toch een onderdeel te maken voor updates of aankondigingen.

7. WordPress website voor E-commerce

WordPress biedt uitgebreide mogelijkheden als het gaat om E-commerce, oftewel het verkopen van goederen of diensten via een webshop. Of je nu een bestaande website, hebt of er een wil hebben, WordPress maakt het makkelijk om een webshop functionaliteit toe te voegen. Zoals eerder vermeld is ook deze functionaliteit makkelijk te beheren, net zoals het toevoegen of wijzigen van teksten en content, is het zeer eenvoudig om een nieuw product toe te voegen of aan te passen in het CMS. Met het grote aanbod van plugins voor WordPress kun je jouw webshop optimaliseren om klanten richting jouw webshop te sturen en het aankoopproces zo makkelijk mogelijk te maken.

Kortom, waarom zou je geen WordPress website willen? Neem vandaag nog contact met mij op en ontdek jouw mogelijkheden!